Vakantiehuizen in La Rioja

Een vakantiehuis in La Rioja is de ideale manier om het veelzijdige landschap van deze regio te leren kennen. La Rioja vormt samen met Aragón en Navarra het achterland van Noord-Spanje. Indrukwekkende berglandschappen, rivieren en historische steden zorgen hier voor een ontspannen vakantie vol wandel- en fietsmogelijkheden. Ervaar de rust van deze regio in een vakantiehuis in La Rioja.

Een afwisselend landschap

Een vakantie in La Rioja wordt getypeerd door een wisselend landschap met vele mogelijkheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de oude stad Santo Domingo de la Calzada en bezoek de kathedraal en het pelgrimsmonument.

Het landschap van La Rioja bestaat onder andere uit de rivier de Ebro. Deze langste rivier van Spanje vormt de noordelijke grens tussen Baskenland en La Rioja. Vele gebieden langs deze rivier bestaan uit beschermd natuurgebied waar watervogels rusten tijdens de vogeltrek. Naast het vlakke rivierlandschap kent La Rioja twee bergketens; De Sierra de la Demanda met een top van maar liefst 2000 meter hoog en de Sierra de Cameros. Deze gebergten lenen zich uitermate goed voor schitterende wandel- en mountainbiketochten langs kabbelende beekjes en prachtige uitzichten.

De hoofdstad van La Rioja, Logroño

Breng tijdens een vakantie in La Rioja zeker een bezoek aan de hoofdstad van deze regio Logroño: een stad met een rijke historie en vele tradities. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela zorgde ervoor dat Logroño een van de belangrijkste steden op deze route werd. Logroño is rijk aan architectuur wat het heerlijk maakt om door de straten van deze stad te wandelen. Uiteraard kun je hier ook genieten van verschillende lekernijen in een van de gezellige lokale restaurantjes. Met een bezoek aan deze historische stad hoef je je tijdens je vakantie in La Rioja geen moment te vervelen.

Voor de lekkerbekken

Wijnliefhebbers kunnen op vakantie in La Rioja hun hart ophalen. Deze streek staat niet voor niets bekend om haar Rioja-wijn. Een bezoek aan de omgeving biedt de uitgelezen mogelijkheid om deze wereldberoemde wijn te proeven. De smaak van de wijn komt maximaal tot zijn recht op een van de gezellige wijnboerderijen die deze regio rijk is. Maar ook op een terrasje met het aanzicht van kastelen, koninklijke paleizen en andere monumenten smaakt deze wijn heerlijk.

Rust na een dag vol avontuur heerlijk uit op het terras van een vakantiehuizen in La Rioja.Schrijf u in en blijf op de hoogte!
Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze prachtige aanbiedingen!