Vakantiehuizen in Catalonië

Wil je graag naar Spanje op vakantie maar ben je nog aan het twijfelen naar welke regio je wilt gaan? Misschien is Catalonië wel wat voor jou! Catalonië is een bijzondere Spaanse regio met haar eigen culturele gebruiken en architectuur. Deze streek biedt ook prachtige stranden en bruisende boulevards. Daarom leent deze regio zich ideaal voor een zonnige strandvakantie in Spanje. Kom van alles te weten over deze veelzijdige regio en vind je favoriete vakantiehuis in Catalonië!

Catalonië heeft alles, zeggen de Catalanen unaniem. Het heeft een gevarieerd landschap, een toevluchtsoord voor rust en een cultuur waardoor deze regio een bijzondere positie inneemt. In de sporen van Dalí, Picasso, Gaudí en Miró zijn volop culturele ontdekkingsreizen te maken.

Het bekendste, behalve de hoofdstad Barcelona, is natuurlijk de Middellandse Zeekust, de Costa Brava met haar uitgestrekte stranden en het beminde klimaat.

Maar Catalonië heeft ook heel wat bergketens te bieden: de Pyreneeën in het noorden, de eigenzinnige formatie van Montserrat, de inactieve vulkanen van Garrotxa, en een uitgestrekte vlakte in het midden van de regio.

Barcelona, de hoofdstad van de Catalanen, is een aantrekkelijke stad met een groot aanbod. Slenter eens over de 1,2 km lange, zowel bij de inwoners als bij toeristen geliefde Ramblas tot aan het standbeeld van Columbus aan de haven, bezichtig de werken van de beroemde architect Gaudí in Parc Güell en geniet van een glas wijn uit de Penedès, het bekende wijnbouwgebied van Catalonië, tijdens het bijwonen van het drukke, bonte leven op één van de vele pleinen.

In de gevarieerde regionale keuken kan je geniet van o.a. de zeevruchten, rijstgerechten, traditionele desserts zoals de bekende Crème Catalana, maar ook de wijn is van hoog internationaal niveau uit.

Bekijk onze vakantiewoningen in Catalonië.Schrijf u in en blijf op de hoogte!
Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze prachtige aanbiedingen!